Residenz Werli Étterem Panzió Tarján

Residenz Werli

 
A Residenz-Werli Tarjánban, Komárom-Esztergom megyében, Budapest és Győr között található. Megközelíthető az M1-es autópályáról. Tatabányától 10 km-re 15 percre. A falusi vendéglátóhely szobakiadással és programszervezéssel foglalkozik saját vendégek részére. A rendelkezésre álló helységek 14 fő számára kellemes, nyugodt pihenést tudnak biztosítani. A foglalási árba bőséges reggeli tartozik. Az asztalra a legfinomabb ételek kerülnek, amit korlátlanul lehet fogyasztani. Különféle szalámi, kolbász, sonka, szalonna, sajt, tej, paprika, paradicsom,retek, hagyma, tojás-rántotta; tükör tojás; omlett; lágy tojás, műzli, vaj, jam, tea, kávé, kakaó, rostos ital, ásványvíz, fehér kenyér, barna kenyér, bagett.

Reggelit mindig személyesen szolgáljuk fel. Az étterem csak a szálló vendégek részére van folyamatosan nyitva, ezért ebédelni és vacsorázni előzetes egyeztetéssel, külön megrendelésre lehet. Finom, magyaros ételeket kínálunk. A vendégek kényelmét szolgálja a bár, a borozó, kávézó ami sajátos design-nal rendelkezik, ami Imre Tibor designer munkája.

A falusi vendéglátóhely 7 helyiségben kínál szállást a vendégeinek. Minden szobához WC+fürdő, ingyenes wifi, ingyenes klíma, ingyenes rekuperátor, ingyenes LCD-TV, és ingyenes széf használat tartozik. A kényelmet szolgálja a minden szobában található KingSize méretű ágy (széleség: 2400mm hosszúság: 2000mm). Kellemes pihenést nyújt a terasz.

A szolgáltatáshoz tartozik az ingyenes zárt parkoló és az utcafronton elhelyezkedő, a Residenz-Werlihez tartozó szintén ingyenes parkoló. Lehetőség van a környezetünkben levő helyiségek és nevezetességek és látványosságok megtekintésére. Néhány kilométerre fekszik Vértestolna, a Vértes gyöngyszeme. Német nemzetiségű hangulatos kis falu. Ettől pár kilométerre a Gerecse és a Vértes találkozásánál terül el Tardos. Lakói többnyire Szlovák nemzetiségűek. Itt bányásszák és dolgozzák fel a világhírű vörös mészkövet a tardosi márványt, amit nem csak hazánkban, hanem a világ számos pontján használnak fel az építészetben. Innen kerültek ki a Parlamentet, esztergomi Bazilikát és számos híres épületet díszítő kövek.

A Gerecse alján fekszik a 900 éves Héreg község. Közkedvelt kirándulóhely innen érhető el a Mátyás királyról elnevezett Királykút forrás. Légvonalban alig 5 km-re, közúton kb. 10km-re kanyargós, szerpentinen kellemes hegyes, dombos erdős környezetben érhető el Bajna község. Itt a található a felújítás alatt álló Metternich barokk kastély. A kastélyt Sándor Móricz és felesége örökölte. Ő volt a híres ördöglovas a korának legendás hőse. Néhány percnyire autóval Gyermely községbe érünk. Itt készítik a híres Gyermelyi tésztát. Gyermely Budapest agglomerációjához tartozik. A község nevezetessége még a vadaspark.

Közeli városok

Tatabánya

Tatabánya 3 faluból állt össze: Alsógalla, Felsőgalla és Bánhida. A három település összevonásából alakult ki a mai város amit a Vértes hegység ölel körül. Nevét a tatai medence szénlelőhelyéről kapta. Alsógallát és Felsőgallát Német nemzetiségűek, Bánhidát Szlovák nemzetiségűek lakták és részben még ma is. Nevezetességei: A Kő hegyen felállított Turul madár, ami közép Európa legnagyobb emlékműve. Ma már nincs bányászat. Jelenleg a világ legfejlettebb technológiájú multinacionális cégei telepedtek meg és adnak munkalehetőséget Tatabánya és környéke lakosainak. Szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget a Gyémánt fürdő, Csónakázó tó valamint a Vértes Pláza biztosít.

Tata

Tata a vizek és a műemlékek városa. Az ide látogató vendég gyönyörködhet a római fürdőromban, Pálmaházban, ami a Cseke-tó partján épült az Angol parkban. Megtekintheti az Eszterházy kastélyt és a hozzá tartozó épületeket, amelyek az Öreg-tó partján találhatóak. Híres a Fényes fürdő és strand. Sportolásra és szórakozásra vágyóknak lehetőséget nyújt az Olimpiai edzőtábor. Itt lehetőség van teniszezésre, úszásra stb.

     
  Vendéglő Tarjánban
Étterem Tarjánban
Borozó Tarjánban
Horgásztó
Tarján
Tatabánya Gyémánt Fürdő
Tatai Vár
    2831 Tarján, Csalogány u. 13.     tel/fax: +36 34 372-232         e-mail:residenzwerli@gmail.com  
Residenz Werli Étterem és Panzió, Tarján